torsdag 17 april 2014

Fläta och Faga!
 


 

 Fläta med pil och hassel

Johannes Lindgren gästade Capellagårdens trädgård i veckan för att hålla en workshop i pil- och hasselflätning. Hassel, ett lokalt material för oss här på Capellagården, som är perfekt att använda i sina odlingar för att skapa vackra växtstöd, inhägnader och kantstöd. Ett tunnare material, grenar av olika sorters Salix, pil, användes för tillverkning av korgar och lock till regntunnor!
Elevernas egna odlingslotter har nu ändrat karaktär då hasseltipis, cirkustält, bönställningar och kantstöd har tillverkats under veckan!

Faga ängen när vitsippan blommor

Gråborg ligger inte så långt från Capellagården. Det är en underbart vacker plats med fantastiska vandringsstigar. Vi åkte dit för att faga ängen, vilket betyder att vi med hjälp av räfsa städade bort grenar och löv för att ängens arttypiska örter ska få sitt utrymme och för att vi i juli månad, när vi kommer för att slå ängen, lättare ska komma åt med lien. Det var en väldigt härlig dag på Gråborg! 


Påsktid!
Capellagårens Trädgård är så vacker nu! Gräset är friskt och grönt,  vårlökar blommar liksom forsythia,  rosenrips, körsbärsplommon och häggen är på gång med sina doftande blommor.
På långfredagen öppnar vi vår Trädgårdsbutik för säsongen, alla plantor står på borden och butiken är välfylld med diverse fina ting. Du kan även köpa sättlök, sättpotatis och jordärtskockor - 
VÄLKOMMEN!!!


GLAD PÅSK 
FRÅN CAPELLAGÅRDENS TRÄDGÅRD!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.