torsdag 28 augusti 2014

Skördetid i Capellagårdens Trädgård


Skördetid...

Efter lite ledighet är vi nu tillbaka i Capellagårdens trädgård och det är skördetid. 
Varje dag plockar vi in grönsaker och frukt till köket och till försäljningen. Sommarblommorna och perennerna står fortfarande vackra och vi har denna veckan fått sensommarvärme. Kanske är det trädgårdsmästares bästa tid just nu. Trädgården har nått sin höjdpunkt och står där lugn och stabil och vi kan njuta av säsongens slit och släp. Skörda grödorna, plocka in buketter och ha tid att se sig omkring. En bra tid för omflyttning i perennarabatterna, fylla på plantskolan med delade och frösådda plantor, ta de första fröerna och ja, få gjort sysslor som inte har hunnits med under vår och sommar. Dessutom, få utrymme att börja fundera på nästa säsongs odlingar - beställa vitlök och vårlökar!

Vi har haft den sista perennakursen denna veckan och har just arbetat med restaurering. Nästan alla perennarabatter på Capellagården har tagits om hand. Luft mellan plantorna, omflyttning, delning och nyplantering, härligt.
Textileleverna har skördat linet som de sådde i våras. Åsa har börjat att ta till vara och skördat plommon, rabarber och äpple till vintern. Här under ser ni även vår nya permanenta köksträdgård som Åsa har komponerat och tillsammans med eleverna anlagt. 
Så nu kan det verkligen skördas örter!
//Emma

Nya Köksträdgården
Veronica vid Sörgården

Viktor vid Thögers rabatt

Ylva vid Mangården

Peter vid Mangården

Hanna och Sofia vid Infartsrabatten
 
Eira i Rosenträdgården

Sofia i ett härligt kaos vid Infartsrabatten!

Ylva och Adrian vid Mellangården
Sara vid Bakstugan
 

Karolina planterar Sommarljus
Textileleverna skördar linet
 
 
Karolina och Pontus under vinrankan i Rosenträdgården

Blåparasoll (Trachymene caerulea, ´Lacy Mix´)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.