tisdag 21 oktober 2014

Det händer mycket på hösten!


Det har gått nästan en månad sedan skördefesten. Denna högtid i trädgården som markerar slutet på odlingssäsongen. Men i Capellagårdens trädgård fortsätter odlandet och vi har haft fullt upp med diverse saker. Idag har solen visat sig och vi fick nästan lite vårkänslor! Ringblommor, stormhatt och sommarljus och dahlior blommar så fint fortfarande.

Det är dock sant att skördefesten markerat slutet gällande odlingen för denna säsong men redan nu måste vi börja planera och förbereda oss för nästa säsong och det känns skönt.
Under två veckor, när det faktiskt regnade satt vi mest inne i ateljén och övade oss på att gestalta och designa trädgårdar. Idén skulle visas genom planritningar, planteringsritningar, detaljritningar, en modell samt beskrivning och skötselplan. Sista dagen redovisade vi genom att låta solen (en ficklampa) gå upp i öster och över trädgårdsmodellen för att sedan gå ner i väster. Därefter bjöd vi in resten av skolan för utställning.

Denna veckan är vi åter ute i trädgården och odlingarna. Vitlöken har nu kommit i jorden liksom vårlökarna. Dessutom har vi lagt sten på flera olika ställen i trädgården.
I växthusen är det nu ganska tomt och högtryckstvätten har gått för fullt. Moderplantorna har kommit in i ett nystädat växthus och det känns fint att ta hand om dem till 
sticklingsförökning nästa år.

Kommande dagar gör vi den absoluta slutskörden och därefter ska komposterna läggas, gräskanterna ska bli raka och snygga igen och jorden ska åter få vila ett tag.

Men än är inte odlingsåret riktigt slut - vi återkommer!

//Emma
 
 Ritteknik

 

 


  


 


Sten-, Vitlök- och Vårlökssättning


 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.