torsdag 24 januari 2013

Trädgårdsutbildningen - 2010

En liten återblick till 2010 års trädgårdsutbildning. Denna grupp blev min första klass då jag började som trädgårdslärare i augusti. Fruktträdgården visade sin andra bästa sida (blomningstiden är den första bästa), frukter i tusenvis, sensommarens varma ljus och grönsaker i mängder. Sortkunskap av äpplen, skördefest, stenläggning med Johan Widorff, korgbindning, trädgårdshistoria, frökunskap med Johnny Andreasson från Runåbergs fröer och kompostläggning blev höstens innehåll. 
Trädgårdens Plantskola och Butik under Ölands Skördefest 2010. Annelie, Agnes och Elsa stod i butiken hela natten lång.

I gröna växthuset ordnade eleverna äppelutställning och sålde varm äppelmust samtidigt som filmklassikern "Äppelkriget" visades på storbildsskärm. 
I bakstugan var vedugnen varm hela natten och gräddade bruschettas med världens godaste röra. Ekokock Erik Måneld hade inför skördefesten haft matlagningskurs med eleverna och serverade denna kväll pumpasoppa med mera inne i Vingårdssalen. 
Trädgårdshusets klassrum förvandlades till skördefest- café och senare på natten blev det musik med det danska bandet Blandad Lanthandel som höll alla varma långt in på natten. 
Det blev en mycket lyckad skördefest!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.