torsdag 24 januari 2013

Nu börjar det ...

Nu lyser det igen i fönstren i Capellagårdens Trädgårdshus och i Plantskolan. Trots att snön ligger tjock och det är riktig vinter så har nu trädgårdsmästarna börjat förbereda sig för den kommande säsongen och inför utbildningsstart. Det är en hel del som ska göras. I plantskolans butik står hyllorna fortfarande tomma och väggarna väntar på lite ny färg men Annelie är i full gång med att producera oljor, vinägretter, teer och annat som snart ska fylla upp hyllorna igen.

I trädgårdshuset förbereds det för mottagandet av de nya eleverna som kommer den 4 februari. Det är mycket planering som behöver göras, även inventering och beställningar. Vi är också i gång med storstädning och ommöblering på vårt kontor vilket känns skönt inför ny säsong.
I växthuset, som är helt inbäddat av höga snödriver vankar våra myskankor omkring i halmen, och vår fina gamle gås Melvin som dock verkar ha det bra men de längtar och drömmor nog om vår och att få gå ute och beta lite gräs ...
Plantskolans växthus fungerar lite som en varm oas i snölandskapet. Nu blommar rosmarinen och några pelargoner.
 
I dag på eftermiddagen kom solen fram precis innan den skulle gå ner, månen närmar sig fullmåne och snö och frost har lagt sig så fint runt grenar, fröställningar och blad. Det blev ett så speciellt ljus och luften var helt stilla. Capellagårdens trädgård kan bli magisk i dessa stunder.


1 kommentar:

  1. Fint ser det ut! Och kallt, lika som här i Krankelösa antar jag! Vi eldar som sjutton för att hålla värmen...
    /Karin

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.